23310-29994 | Μιαούλη 4, Βέροια | Τ.Κ. 591 32 | info@kdvm1.gr

Setup Menus in Admin Panel

Σχολή Κρεοπωλών - Πιστοποίηση Κρεοπωλών

Σύντομη Περιγραφή

Διάρκεια

Τρεις (3) μήνες

Παρακολούθηση

Δια ζώσης

Υλοποίηση

  • – Θεωρητική κατάρτιση 85 ωρών

  • – Πρακτική κατάρτιση 100 ωρών

  • – 3 εκπαιδευτικές επισκέψεις 15 ωρών

  • – Πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλεία ή βιοτεχνίες επεξεργασίας κρέατος 100 ωρών

Βεβαίωση παρακολούθησης

Ναι

Δίδακτρα

1.100

200€ προκαταβολή και 3  μηνιαίες δόσεις των 300€

Πιστοποίηση

Ναι

Ενάρξεις τμημάτων

Συνεχείς ενάρξεις όλο το χρόνο

Ωράριο παρακολούθησης

Θεωρητική εκπαίδευση – Απογευματινό

Πρακτική εκπαίδευση – εντός των ωρών λειτουργίας των κρεοπωλείων

Έναρξη Επόμενων Τμημάτων

18 ΜΑΡΤΡΙΟΥ 2024
1 Μαΐου 2024

Αναλυτική περιγραφή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν:

    • – να αποκτήσουν βεβαίωση κρεοπώλη
    • – να ανοίξουν δικό τους κρεοπωλείο
    • – να ασχοληθούν με την κοπή και επεξεργασία του κρέατος
    • – να εργαστούν ως υπάλληλοι σε κρεοπωλεία & super market

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος μπορείτε να ανοίξετε το δικό σας κρεοπωλείο ή να δουλέψετε νόμιμα σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και τεμαχισμού κρέατος.

1.Κτηνιατρικές δομές, σφαγεία και πτηνοσφαγεία

α) Θέματα γενικού χαρακτήρα:

    1. 1) Γενικά για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και στοιχεία διατροφής του ανθρώπου.
    2. 2)Στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας των θηλαστικών (θεωρητικά και πρακτικά).
    3. 3)Στοιχεία παθολογίας των σφαγίων ζώων και των πτηνών
    4. 4)Στοιχεία ζωοτεχνίας, διατροφής και εκτιμητικής των σφαγίων ζώων και πτηνών.
    5. 5) Γενικά για τα ορνιθοειδή, κουνέλια και θηράματα.
    6. 6) Δομές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
    7. 7) Γενικά για την ίδρυση, συγκρότηση και λειτουργία των σφαγείων και πτηνοσφαγείων.
    8. 8) Υγιεινή εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και προσωπικού.
    9. 9) Γενικά περί εμπορίας σφαγίων ζώων, κρεάτων, παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής.

 

β) Θέματα ειδικού χαρακτήρα:

    1. 1) Στοιχεία εκτίμησης των διαφόρων ειδών και κατηγοριών σφαγίων ζώων και πτηνών.
    2. 2) Προστασία των ζώων και υγιεινή μεταφορά των σφαγίων ζώων και πτηνών.
    3. 3) Διαδικασία μετατροπής των σφαγίων ζώων και των πτηνών σε κρέας και κτηνιατρικός έλεγχος (υγειονομικός και ποιοτικός) στην εκτροφή, στο σφαγείο, στη μεταφορά και στην αποθήκευση στο κρεοπωλείο.
    4. 4) Ποιοτική κατάταξη (ταξινόμηση) των διαφόρων ειδών σφαγίων, των σφαγίων των πτηνών και τεμαχισμός (κοπή) των σφαγίων σε τεμάχια χονδρικής και λιανικής πώλησης.
    5. 5) Οργάνωση, εξοπλισμός και διαχείριση κρεοπωλείου.
    6. 6) Απόδοση σε σφάγιο κατά τη σφαγή ενός σφαγίου ζώου και απόδοση ενός σφαγίου σε κρέας στο κρεοπωλείο και εκατοστιαία αναλογία των διαφόρων κομματιών κρέατος, παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής.
    7. 7) Γενικά για το κρέας (ιστολογική υφή, χημική σύσταση, φυσιολογικές μεταβολές, θρεπτική αξία και μαγειρική αξιοποίηση του κρέατος).
    8. 8) Παράγοντες αλλοίωσης του κρέατος και διάφορες αλλοιώσεις.
    9. 9) Εργαστήρια επεξεργασίας και τυποποίησης νωπών, κατεψυγμένων κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγής (υλικά συσκευασίας και ενδείξεις).
    10. 10) Μέθοδοι συντήρησης κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγής (ψύξη, κατάψυξη και υπερκατάψυξη).

 

2. Εργαστηριακές ασκήσεις

    • – Κοπές κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κουνέλι
    • – Εκδορά χοιρινού
    • – Αποστεώσεις όλων των ειδών κρεάτων
    • – Τεμαχισμούς από ολόκληρα σφάγια
    • – Παρασκευάσματα (ρολά, μπιφτέκια, λουκάνικα, παναρίσματα, μαρινάδες, μεριδοποιήσεις)

3 μήνες (περίπου)

Το τρίμηνο πρόγραμμα για τον ΚΡΕΟΠΩΛΗ περιλαμβάνει:

    • – Θεωρητική κατάρτιση 85 ωρών
    • – Πρακτική κατάρτιση 100 ωρών
    • – 3 εκπαιδευτικές επισκέψεις 15 ωρών
    • – Πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλεία ή βιοτεχνίες επεξεργασίας κρέατος 100 ωρών
  1. 1. Έγχρωμη Φωτογραφία Ταυτότητας
  2. 2. ΑΦΜ
  3. 3. Απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Καθηγητές

Παναγιώτα Μπαλάσκα

H Παναγιώτα Μπαλάσκα είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στην “Δημόσια Υγεία” της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας  “ΕΣΔΥ”, καθώς και στο ΕΑΠ στην “Διαχείριση Αποβλήτων“.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ημερίδων, Σεμιναρίων και Συνεδρίων που αφορούν στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Νικόλαος Κακαφίκας

Ο Νικόλαος Κακαφίκας απέκτησε Βεβαίωση Παραδοσιακού Κρεοπώλη από τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος.

Διατηρεί το δικό του κρεοπωλείο στη Βέροια.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στη θέση του Προέδρου Συντεχνίας Κρεοπωλών και Περιχώρων «Αρχάγγελος Μιχαήλ», ενώ το 2021, εξελέγη Γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής και κοινωνικής του δράσης έχει συμμετάσχει ως κριτής στον 1ο Διαγωνισμό Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τα παραπάνω:

  • – αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  • – έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης όπως Τεχνικός Ασφαλείας, Ασφάλεια Τροφίμων του ΕΦΕΤ καθώς και Πληροφορικής

Διαδικασία εγγραφής

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει αμέσως μαζί σας για να σας λύσει όλες τις απορίες σας.

Μετά από την επικοινωνία με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Καταβάλετε το ποσό των διδάκτρων και εξασφαλίστε θέση στο τμήμα.

Μάθε περισσότερα

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

Γιατί να μας επιλέξετε

  • – Είμαστε ένα από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτήριά στη χώρα
  • – Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους  και τα πιο σύγχρονα  εργαλεία διδασκαλίας
  • – Με τεράστιο εύρος προγραμμάτων κατάρτισης
  • – Με τεράστιο εύρος  Αναγνωρισμένων  από το Ελληνικό Δημόσιο και με Διεθνή Αναγνώριση πιστοποιητικά
  • – Με Διεθνείς συνεργασίες
  • – Με σημαντικές διακρίσεις

Education Leaders Awards 

  • – Καινοτομία στη Διδασκαλία Βραβείο GOLD
  • – Ψηφιακή Εκπαίδευση Βραβείο GOLD

Σχετικα με Εμας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης της Smarteching Education λειτουργεί ως Δομή Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας και έχει αδειοδοτηθεί από το Υπ.Παι.Θ./Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης με κωδικό 201069353.

Βρειτε μας

Διεύθυνση: Μιαούλη 4

Πόλη: Βέροια

Χώρα: Ελλάδα

Τ.Κ.: 591 32

Τηλέφωνο: 23310 29994

E-mail: info@kdvm1.gr

top
Facebook
WhatsApp
Follow by Email